Tarihçemiz

Tarihçemiz

10.12.2012 3869

 

 

                                                               

OKULUMUZ

Okulun    Tarihçesi:Okulumuzun temelleri; vefat eden eşi Galip ÖZSAN´ın okul yaptırma    isteğini yerine getirmek isteyen Sahra hanımın katkıları ile 2002 yılında    atılmış, inşası da aynı yıl tamamlanarak okulumuz 2002–2003 eğitim- öğretim    yılında hizmete girmiştir.2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında yapılan düzenlemeyle okulumuz ortaokul olarak hizmet vermektedir 
             Okulumuz, Çocuk dostu okul projesi yürüten Türkiye´deki 326, İlimizdeki 25    okuldan biridir
             Fiziksel Özellikleri: Okulumuz, 21 Derslik, Fen ve Teknoloji Laboratuarı,    Bilişim Teknoloji sınıfı, Kütüphane, Araç Gereç Odası Anasınıfı,5 İdareci    odası, Öğretmen Odası, Hizmetli odası, Kantin, Spor Odası, Tekvando Salonu,    Çok Amaçlı Salon, Rehber odası, Satranç Odası, Müzik odası, Teknoloji ve    Tasarım sınıfından oluşmaktadır.
             Eğitim Kadrosu: Okulumuzda 1 Müdür,  2 Müdür    Yardımcısı,  52 Branş öğretmeni,1Memur,2 Hizmetli kadrosu    bulunmakta; toplam 663 öğrencimiz Okulumuzda Eğitim-Öğretim imkânlarından    faydalanmaktadır.


                                                                 

HAYIRSEVER KURUCULARIMIZ

GALİP ÖZSAN

1929    Yılında Kayseri Yeşilhisar Keşlik Köyünde doğdu. Zor yaşam koşulları içğinde    yetişti. İlköğrenimini üçüncü sınıfa kadar yapabildi. 1949 yılında kurulan    Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü nde aynı yıl hizmetli olarak    çalışmaya başladı. Okumayı seven, eğitime önem veren bir düşünce yapısı    içerisinde akşam okullarına giderek ortaokulu aynı yöntemle liseyi bitirdi.    Başarılı çalışmaları sonucu uzmanlık kadrosuna kadar yükseldi.                              Hayatı boyunca yoksullara, okuma isteği içinde olanlara maddi ve manevi    desteğini eksik etmedi.                              1982 yılında emekli olduktan sonra serbest çalışmaya başladı. Tüm hayali bir    okul yaptırabilmekti. Ancak bu hayaline sağlığında kavuşamadı. 2000 tarihinde    ölümünün ardından eşii ve çocukları onun sağlığında gerçekleştiremediği okul    hayalini canlandırarak 2002 yılında "Sahra Galip Özsan İlköğretim Okulu"    nun eğitime-öğretime açılmasının sağladılar. Eşi Sahra Özsan halen Ankara da yaşamını sürdürmektedir.